Ordförande har ordet: Oktober – November 2016

Ordförande Åke Nilsson
Ordförande Åke Nilsson

Hej alla medlemmar,
Nu börjar flyttfåglarna dra söderut. Bland dessa finns en rad av våra medlemmar som söker sig söderut över den kallaste vintern. Tuffast av alla får vi nog räkna Leif och Ann Bergström som i dagarna är på väg till Spanien för vidare resa med båt till Kanarieöarna. Mera om detta nedan. Årets sista klubbträff har arrangerats av Leif Olsson som även i år lockade med Ålagille i Kåseberga. Nu blir det kanske uppehåll på klubbträffarna ända till våren. Jag gissar att Christer och Kerstin Warringer kommer att bjuda på en tidig vårträff i södra delen av landet. De formella besluten om var klubbträffarna ska ligga tas vid styrelsens möte i mitten av november.
Vid styrelsemötet får vi även se den nya hemsidan. Styrelsen räknar med att vi ska kunna presentera den för er medlemmar efter vårt möte.

ÄLDSTA TRAVEL MASTERN

Foto: Barbro Juhlin

Vi brukar alltid i klubben tala om nya modeller på husbilarna med häftiga utrustningar. Den här gången talar vi om den troligen äldsta Travel Mastern som rullar på våra vägar. Det är vår nya medlem 605 Maj Ivarsson som för en tid sedan köpte en TM i Karlskrona som är tillverkad 1983. Den är byggd på en Renault, med alkov, och är bland de fem första som kom ut från Tenhult det året.
-Motorn är utbytt till en diesel och det har gjorts en rad ändringar och förbättringar i bilen, säger hennes partner Jan Landqvist. Vi tycker den är väl bevarad och den går fint. Bilen har gått 17 000 mil.
Maj är den 4:e ägaren till bilen. De senaste åren har bilen stått som extrastuga på Storkö i Karlskrona skärgård.
Ägarna var på klubbens Ålagille i Kåseberga och bilen väckte stor uppmärksamhet bland deltagarna på träffen.
-Ovanligt att en bil som är över
30 år är i så väldigt fint skick, var det allmänna omdömet.
Kabes koncernchef Alf Ekström minns den tidiga satsningen på husbilar mycket väl.
-Jag tror att vi tillverkade ca 15 bilar det första året och dessa levererades till Volvos återförsäljare, säger han. Bilen kostade ca 200 000 kr.. Det är ju otroligt att den här bilen forfarande går. Produktionen av husbilar lades ned i slutet av 1980-talet. Det var då väldigt stor efterfrågan på husvagnar och husbilen kom lite i skymundan. Sedan inträffade den djupa lågkonjunkturen i början av 1990-talet och det var inte aktuellt att komma med en ny produkt. I stället importerade Kabe husbilen Laika under några år.

NYA MEDLEMMAR PÅ LÅNGFÄRD

Våra nya medlemmar, 593 Leif och Ann Bergström, från Vårby, är inte rädda för ovanliga grepp. I dagarna är de i Spanien, som så många andra husbilägare. Men de tänker inte nöja sig med det. De tänker köpa färjebiljett och ta sig över till i första hand Kanarieöarna.
-Redan förra året färjade vi över till Kanarieöarna, berättar Leif och Ann. Vi åker i år från Cadiz eller Huelva i södra Spanien och resan tar 36 timmar. Priset för överfarten med färja är ca 15 000 kronor tur och retur. Med hytt blir det ett par tusen dyrare.
De har inte tillgång till husbilen som finns på bildäck men liggstolar ingår i priset. Ann håller med om att det kan blir lite jobbigt under överfarten. Men det bjuds på underhållning ombord och det finns naturligtvis mat och dryck att köpa ombord.
Paret Bergström planerar också att besöka flera öar med Kanarieöarna som utgångspunkt. Vi får se om vi kan få veta lite mera om det här äventyret när Ann och Leif kommer hem.
Ni som är sugna på att åka söderut; det finns en offentlig grupp på face book som kallas Vi som åker till Spanien. Där kanske ni hittar några nyheter.

STOR KABETRÄFF I DANMARK

Klubben har fått inbjudan till en internationell Kabe-träff på Storebält camping och Feriecenter i närheten av Korsör. Alla Kabe-klubbar är inbjudna till träffen som anordnas 2-7 juli 2017.
Vi kommer att lägga ut inbjudan på vår nya hemsida när den börjar fungera.

NYA MEDLEMMAR

Vi hälsar följande medlemmar välkomna till vår klubb; 592, Göte & Maj-Britt Jansson, Vallentuna, 593, Leif & Ann Bergström, Vårby, 594, Jan Backström & Gunnel Hansson, Örebro, 595, Björn & Cecilia Johansson, Frösön, 596, Tom Hansson & Eva Olsson, Skillingaryd, 597, Lars & Els-Marie Månsson, Rimforsa, 598, Mattias & Fredrik Backman, Uddevalla, 599, Tony Karlsson & Anette Olsson, Tullinge, 600, Christer & Marie Torgersson, Lindome.

KLOKA TANKAR FRÅN BARN 6-7 ÅR

OM DJUR:
Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar. Sofie 5 år.
OM YRKEN:
Bonden är en väldigt lycklig man, först och främst för att han har traktor, men också för att han slipper jobba
Håkan 7 år

KÖR FÖRSIKTIGT SÅ TRÄFFAS VI SNART!
HÖR GÄRNA AV ER PÅ MAIL MED SYNPUNKTER PÅ DET JAG SKRIVIT OM!

Åke Nilsson, Ordförande