Ordförande har ordet: Mars – April 2017

Ordförande Åke Nilsson
Ordförande Åke Nilsson

Att man aldrig lär sig!
I slutet av februari förra året beslöt vi att bryta tristessen och åka till norra Tyskland för att möta våren. Det var ett misstag. När vi kom till Satznitz så var det 20 cm blötsnö på gatorna och det blev inte bättre under veckan vi stannade.
I år passade vi på när färjepriserna var låga och solen började värma i Halmstad. Vi skulle möta våren igen. Vi beställde färja för överfart kl 0800 och åkte till Abbekås golfbana kvällen innan. F ö en mycket bra ställplats.
När vi kom till ställplatsen i Stralsund så sken solen och det var 12-13 grader varmt. vårblommorna hade kommit upp och allt var toppen. Men det var bara första dagen. Sen kom den tyska iskylan, regnet och blåsten. Vi körde längs kusten och besökte fyra-fem fina ställplatser men vädret blev inte bättre. Hela vägen upp genom Danmark och ända hem till Getinge märkte vi tydligt att vi hade tagit ut våren i förväg.
Men skam den som ger sig, vi ska försöka nästa år, men då åker vi nog lite senare.

ÅRSMÖTET I BORLÄNGE

Under vecka 15, dvs före påsk, lägger vi ut på hemsidan inbjudan till årsmötet. Vi kommer att sända ut SMS till er medlemmar och berätta när ni kan gå in och läsa inbjudan.
Sedan har ni några veckor på er att fylla i inbjudan och skicka den till mig.
Låt mig repetera: Årsmötesveckan inleds torsdag 24 maj på Tyllsnäs Vandrarhem och Camping sju km utanför Borlänge. Helgen före, dvs 19-21 maj är det KM i boule i Westerqvarn i närheten av Kolsva. Då kan ni inleda resan där och komma några dagar i förväg till Borlänge.
Torsdagskväll bjuder klubben på lätt förtäring på campingen. Fredag är utflyktsdag med två olika resmål. Lördag 27 maj genomförs årsmötet och på kvällen är det middag som brukar vara en trevlig tillställning. Söndag skiljs vi åt men många riktar in sig på Värtahamnen och avfärd till Finland med vår klubbresa.
Välkomna till Borlänge och årsmötet!

ELMIA SNABBT FULLT

Det tog inte lång tid för klubben att sälja ut de 75 platser vi har på Elmia i höst. 25 st gick till Kabe klubb syd och våra 50 fördelades på några timmar bland er beställare. Tala om efterfrågan! Och ryktet sprider sig att vi har väldigt trevligt och gemytligt på Elmia.
Inkörning sker på onsdag 6 sept och avslutas söndag 10. Även i år har vi med stöd från Kabe ett möblerat tält på 70 personer där vi ska ha olika aktiviteter. Bl a bjuder klubben på lättare förtäring och dessutom inbjuder vi till gemensam cateringmiddag som ni kan köpa platser till.
Ni får biljetter under våren. Vi försöker dela ut dem i första hand vid träffar, t ex årsmötet, och de som vi inte når ”för hand” får biljetterna hemskickade.

MAILA IN TEKNIKFRÅGOR

Vi får in ganska många teknikfrågor men det finns utrymme för många flera. Vår medlem Jan Ålevik har nu kommit tillbaka efter Mc-semester på Nya Zeeland och Australien så han brinner av lust att svara på frågor. Kom ihåg; inga frågor är för dumma att ställa. Om ni tittar på hemsidan ser ni att det är de vardagsnära frågorna som vi medlemmar funderar kring.
Skicka ett mail till Jan på adress 09057021a@mail.com eller gå via hemsidan. Jan svarar sedan på hemsidan så vi alla kan läsa svaren. Och hemsidan når ni ju på www.kabe-husbilsklubb.se.

SMÅTT OCH GOTT

Ni vet väl att vår klubb har en faceboook-grupp? Vi är ca 150 medlemmar med i gruppen. För att vara med i så ska man vara medlem i vår klubb. Öppna ett FC-konto och sök rätt på Kabe husbilsklubb och önska inträde i gruppen. Lars Kjellgren är ansvarig för detta område.
Nu är det snart sista möjligheten att betala de 200 kr i årsavgift. Det är nu ca 50 medlemmar som inte betalat. Betala till klubbens Bg 771-8919 och stanna kvar i vår fina klubb. Om ni inte vill vara kvar i vår klubb längre så var snäll och meddela mig sett via mail så vi kan stryka er.
Vi söker ytterligare några medlemmar som kan tänkas sätta några timmar i veckan på klubbens framgång och fortlevnad. Det är roligt och lärorikt att delta i styrelse- eller valberedningsarbete. Maila till Valberedningen ordförande Eva-Britt på evabrosen@live.se. Jag kan också ge er lite förutsättningar om ni ringer till mig.

NY MEDLEMMAR

Vi hälsar följande medlemmar välkomna till vår klubb: 636; Berndt & Ingela Sers, Dala-Husby, 637; Kenth & Inger Ohlsson, Gustafs, 638; Tommy Landström & Elisabet Engvall, Järbo, 639; Kenny & Eva-Lena Hellberg, Norrtälje, 640; Jan-Erik & Ingrid åsberg, Nyköping, 641; Willy Nyströmer & Anita Norling, Lindesberg, 642; Roland & Yvonne Dahlqvist, Arlöv, 643; Sture & Elisabeth Forsberg, Arholma, 644; Gillis & Britt-Marie Hallsten, Åkersberga och 645; Sune & Gunilla Åkerblom, Nicktuna.

KLOKA TANKAR FRÅN BARN 5-7 ÅR

OM KROPPAR:

Kvinnor har kurvor medan män har portföljer Björn 7 år.
En kropp är något som tar slut i skorna Allan 5 år.

HÖR GÄRNA AV ER MED SYNPUNKTER OCH TIPS!

Åke Nilsson, ordförande