Ej fastsatta bodelsbatterier

Fråga:

Hej!

Vi hämtade en ny Kabe i810LT (MY 2017) i fredags (13 oktober). Märkligt nog står bodelsbatterierna helt lösa på golvet i höger sänglåda, d.v.s. de är inte fastmonterade på något sätt. Resultatet var att när jag fick bromsa lite häftigt vid ett trafikljus i förrgår så gled båda batterierna framåt och fastnade till slut i de båda grova laddkablarna som turligt nog höll (det ser däremot ut som att ett par klämmor lossnat, vet bara inte var de varit fästa).

Jag har givetvis satt återförsäljaren på problemet, men de har problem med tiden, är allmänt svåra att få kontakt med och verkar inte heller vara säkra på hur batterierna skulle vara fastsatta. Dessutom har de själva monterat ena batteriet och kan möjligen vara oroliga för att de själva skulle ha gjort en tabbe; jag har dock kollat noga och det finns absolut inga spår av varken skruvar eller lim som skulle tyda på att det funnits någon fastsättningsanording från början. Min misstanke är alltså att det gjorts en dundertabbe i husbilsfabriken när vår bil monterades.

Jag har idag försökt få kontakt med någon i Tenhult för att forska vidare i frågan, men där släpps en privatperson inte förbi växeln. Hoppas nu att få svar här på en enkel fråga: Hur ska batterierna egentligen vara monterade på en i810LT?

Som du säkert ser så är vi inte medlemmar, så det kan möjligen vara en andra fråga: vilka fördelar skulle det ge?

Med hälsningar Sören Sjöström

 

Hej

Det vore förstås trevligt om ni vill bli medlemmar. Vi ordnar många trevliga träffar mm. Det är förstås medlemmar som jag brukar hjälpa efter år som mekaniker hos en återförsäljare. Till problemet: Batterierna ska givetvis sitta fast ordentligt. Runt plastlådan och under träreglarna går det ett band som ska hålla fast batteriet

Med vänlig hälsning Janne